Bernard Madoff

Bernard Madoff

Bernard Madoff heter han. Mannen har världsrekord i svindleri. 50 miljarder dollar har ha svindlat till sig. Ja ni vet sådana där siffror har man lite svårt att greppa. Men vi jämför med något vi förstår bättre. Ford ville sälja hela Volvo personvagnar för 8 miljarder dollar för något år sedan.

Bernhard har alltså svindlat folk på sex hela Volvo-företag! Ett annat sätt att uttrycka beloppet på är att det skulle ha räckt till att köpa alla bostadsrätter, villor, kedjehus och radhus i Stockholm! Alla!

Så det är inte underligt att han kunde kosta på sig lite privat-lyx. För honom räckte det inte med gurksalladen på tunnbrödrullen för att pigga upp tillvaron.

Av de 50 miljarderna har han ungefär en miljadrd kvar. Dollar!
Han har lustjakter, jetplan, fastigheter, privatbostäder på Manhattan, i Cap d’Antibes på franska Rivieran, ett annat i delstaten New York samt ett hus i Palm Beach i Florida värt elva miljoner dollar. Dessutom har han en liten aktieförmögenhet på c:a 700 miljoner dollar.

Juveler för över 25 miljoner kronor, matsilver för 600 000 kronor och så vidare.

Liksom mindre företagare i svindleribranschen har han sett till att skriva över det mesta på tanten. Varifrån får dom alla smarta idéer, svindlarna?

Aftonbladet, SvD, DN

Bloggare om , , , , ,

Annonser