Den 17-åring, som på en internetsida påstods uttala ett hot var oskyldig.

På sajten 4chan.org stod det enligt Sydsvenskan följande i onsdags kväll:
German biatches. You think you are so cool with your 16 frags. I will show you. 12-03-10 will never be forgotten. Spyken in Lund will never be the same again. I have spoken.

Polisen spårade via ett fotografi på sajten och tips från elever vid den berörda skolan i Lund – ”Spyken” – tag på den man trodder var den hotande.
Medan förhören med den misstänkte pågick dök en annan pojke upp tillsammans med sin pappa. Pojke 2, som jag hädanefter kallar ”fakaren”, erkände att det var han, som skrivit de aktuella texterna och lagt ut fotografiet på 17-åringen.
”Fakaren” hade menat det hela som ett skämt. Ett skämt!!!

Polisen har nu släppt 17-åringen, som av naturliga skäl inte längre är misstänkt för något brott.

Att, som Sydsvenska rubricera historien som ett ”pojkstreck” är en oförskändhet mot offer och familjer till de tidigare skolmassakrerna. Varje sådant här ”skämt” är att ropa ”vargen kommer” och ropas det tillräckligt många gånger, så kan det skymma ett verkligt hot , när ett sådant dyker upp.
Falsklarm till brandkår och pois är i vanliga fall ett brott. I det här fallet är brottet så mycket allvarligare. ”Fakaren” bör naturligtvis efter lämplig sinnesundersökning ställas inför domstol och i mån av tillräknelighet och skuld dömas så hårt, som lagen förmår.
Polisen uppges känna till c:a 15 svenska larm om hot mot skolor efter den finska skolmassakern i Finland i september 2008.
Dödsoffren från igår och offren för alla andra skolskjutningar liksom deras efterlevande förtjänar inte det här. Det samma gäller de rädda och upprörda eleverna på skolan i Lund, som naturligtvis reagerade starkt på det upplevda hotet.

Sydsvenskan, Aftonbladet, SvD

Bloggare om , , , ,

Annonser