Åklagaren säger att kvinnan släppts ur häktet då det inte längre är risk att hon skall försvåra utredningen – sedan undersköterskan som fanns med under behandlingen av spädbarnet hörts på måndagsförmiddagen av polis.

Det har också framkommit att beslutet att avbryta den livsuppehållande behandlingen skedde (enligt advokat Björn Hurtig) i samråd mellan läkarna och flickans föräldrar.

De mediciner, som läkaren anklagas för att ha använt för att döda flickan, sattes in efter beslutet att respiratorn skulle kopplas ur. Då var det ställt utom tvivel att flickans liv inte skulle gå att rädda, hävdar Hurtig enligt DN.

Medicinerna användes enbart för att lindra smärta och ångest hos den döende flickan. Något uppsåt att döda har inte funnits säger advokaten.

Åklagaren har också berättatt att det var polisen som låg bakom att kvinnan greps och sedan anhölls misstänkt för mord. Polisanmälan var en följd av att föräldrarna gjort en anmälan om den ursprungliga behandling, som ledde till att flickan behövde vårdas i respirator.

Gissa om åklagaren gjort sig oanträffbar för pressen. Mitt i prick! Visst har hon gjort det! Gissa varför.

DN, SvD, Aftonbladet, Sydsvenskan, Smålandsposten

Bloggare om , , ,

Annonser