Polisenbussar vandliserades, polisen gjorde ingenting

Polisenbussar vandliserades, polisen gjorde ingenting

I Sverige är det nu mera fritt fram för huliganer, nazister och kommunister att vandalisera t.o.m.polisens egendom. I går angreps polisen av en liten – ja jag menar liten – grupp maskerade huliganer. Kanske var det 90 – 100 stycken.
Mot sig hade de en polisinsats på 1000 poliser, som trots detta inte lyckades ens freda sin egen egendom och sina egna kollegor. Det tog lång tid innan man fick stopp på nazist- och kommunistslöddret.
Felet för polisens fiasko, som av insatsledaren kallades för en lyckad insats, ligger absolut inte hos de enskilda poliserna, utan hos den ryggradslösa polisledningen.

Varför greps inte alla, som förstörde egendom? Varför tillät man maskerade att vara maskerade?  Varför tilläts demonstrationen överhuvudtaget. Utgången var ju given.

Hur ska allmänheten kunna lita på en polismyndighet, som inte ens kan försvara sin egen egendom. Till de enskilda polismännen vill jag bara framföra en eloge till ert tålamod att arbeta under så vidriga förhållanden och med en så darrig ledning.

Om de maskerade nazisterna, som kallar sig nationalister och de maskerade kommunisterna, som kallar sig Afa eller Autonoma, finns det bara en sak att säga. Ni stinker!

Polisledningens taffliga hantering av brottslingarna kan i värsta fall leda till att allmänheten tar lagen i egna händer och i bästa fall att gosedjuren, som leker polisledning byts ut.

Sydsvenskan, SvD, Aftonbladet, DN, Smålandsposten

Bloggare om , , , , , , , , ,

Annonser