Nu ansluter proffsvandalerna

Nu ansluter proffsvandalerna

De så kallade autonoma grupperna (en brokig samling vandaler och våldsverkare på yttersta vänsterkanten) har via ”talesmän” låtit polisen förstå att man ska stoppa matchen även om de (vandalerna) ska bli tvungna att riva tävlingsarenan – Baltiska Hallen i Malmö. Polisen räknar enligt DN med att sammanlagt c:a 1000 ”autonoma” skall finnas i Malmö.

En av grupperna Antifascistisk aktion, Afa (en mycket våldsbenägen samling slödder med anarkistisk-kommunsitisk pytt-i-panna som ideologi) säger ”Vi kommer att vara kvar tills matchen är stoppad.”

Min tidigare prognos om demonstrationerna håller dessvärre sakta men säkert på att förverkligas: idealisterna och de nyttiga idioterna i den ursprungligt planerade demonstrationen får nu stora inslag av våldsamma samhällshatande element.

Samtidigt meddelar polisen nu att den kanske inte kan göra sitt jobb om inte en massa gatsten avlägsnas från demonstrationstågets väg. Huvudskyddsombudet hotar stoppa polisinsatsen.Hans reaktion är förståelig. Gatsten är ett favoritvapen för mobben och skadar alltid om den träffar och kan naturligtvis till och med döda.

Man undrar stillsamt:  Innan polisen gav demonstrationen tillstånd, hade det inte då varit läge att kolla upp demonstrationstågets väg och besluta om tillstånd för en mindre farlig väg?

DN,SvD, Sydsvenskan

Bloggare om , , , , , , , ,

Annonser