Stort brand - liten ledning?

Stort brand - liten ledning?

Ja ni killar vet ju vad de brukar stå på väggen på en del pissoarer: ”Kliv närmare – den är kortare än du tror”. Vad motsvarigheten på en damtoa vet jag inte dessvärre.

Vad har det med Volvo Lastvagnar att göra då? Jo ledningen på Volvo Lastvagnar höll ju i det längsta fast vid att ledningsgubbsen var så otroligt mycke värda att dom skulle höja sin bonus i år.
Nu har dom backat och säger vi ska klara det med oförändrad lön (för vi är ju egentligen fortfarande jättemycket värda). Resultatet av det blir då att en vanlig knegare hos Volvo kan få gå ner i lön med 20% medan cheferna sitter kvar med oförändrad lön.

Och nu kommer vi till det där ”kortare än du tror”. Er förmåga gubbar är inte alls så stor (lång), som ni tror. Ni är naturligtvis ersättningsbara. Det kan inte vara svårt att hitta ersättare, som har större ( längre) kompetens än den ni har och som skulle bli glada för att göra ert jobb för 80% av era löner- utan bonus.

Det är också någonting annat, som ”är kortare än ni tror” och det är arbetarnas, tjänstemännens, aktieägarnas och politikernas stubin, när det gäller era finansiella förlustelser.

Tro inte att ni är oersättliga, för det tror nämligen ingen annan än ni själva!

DN,SvD, Aftonbladet

Bloggare om , , , , ,

Annonser