Straff krävs för TPB-folket, ännu inget åtal mot Google

Straff krävs för TPB-folket, ännu inget åtal mot Google

USA-oligarkerna vill sätta TPB-folket i fängelse

Antipiratbyråns (lakejservice för USA:s film-, musik- och spel-oligarker) jurist Henrik Pontén vill sätta Pirate Bay-folket i fängelse. Han har inte sett maken till ett så här omfattande intrång säger han. Nåväl, om han tycker TPB gör intrång då måste han i konsekvensens namn tycka att Google har gjort ett ännu större intrång. Eller hur?
Förmodligen har han inte (om han är lika mossig, som de andra oligopolföreträdarna) hört talas om Google ännu. Och när han får höra talas om Google och förstår att man även där kan hitta massor med torrentfiler, så kommer han inte att våga göra något åt det. Google är ju ägt i landet där hans hussar bor och är dessutom stort och mäktigt.

En annan juridisk lakej – Wadstedt – tycker att straffen ska vara ännu högre för att: ”Att konsumera musik och filmer via The Pirate Bay är som att ligga på rygg och låta stekta sparvar flyga in i munnen på dig oavsett om du är hungrig eller inte, säger hon och syftar till lättheten i att tillgodogöra sig nya produkter på nätet.”

Hela rättegången är ett svineri där ett antal jurister – för egen vinning? – försöker sätta dit tekniskt briljanta svenska ungdomar.
Fy fan för ett rättssystem och en stat, som tillåter ett sånt här spektakel.

Aftonbladet, DN, SvD,Sydsvenskan

Bloggare om , , ,

Annonser